perjantai 25. maaliskuuta 2011

Tofupata

Aktivoiduin pitkästä aikaa kasvisruokakokeiluissani. Kaupassa tofun löytää juustohyllystä ja sen raaka-aine on soijamaito. Tofu itsessään ei maistu millekään, joten ruoka-aine vaatii kovasti mausteita seurakseen. Tämä pata on ihan kokeilemisen arvoinen, jos pitää kookoksesta ja hedelmistä ruuissa.

























Tofu-kookos-currypata 
(ohje Vantaan Sanomat)

1 pkt maustamatonta tofua
3 porkkanaa
1 iso sipuli
1 prk kookosmaitoa
1 prk ananasta
100 g cashew-pähkinöitä

Marinadi:
1,5 dl oliiviöljyä
3 rkl soijakastiketta
currya
cayannepippuria
suolaa
1 rkl sitruunamehua

Kuivaa tofu talouspaperilla ja viipaloi se. Sekoita marinadi ja laita tofu marinoitumaan yön yli. Paista tofuviipaleet, lisää viipaloidut porkkanat ja sipuli ja paista hetki. Lisää kookosmaito ja anna muhia n. 20 minuuttia. Lisää ananaspalat ja ripottele lopuksi pinnalle pähkinät. Pähkinät pehmenevät nopeasti, joten ne kannattaa ripotella ruuan pinnalle vasta juuri ennen tarjoilua. Lisää tarvittaessa marinadissa käytettyjä mausteita. Tarjoa esim. riisin kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti