Perheemme suursuosikit suklaa ja banaani sukelsivat tällä kertaa muffinsseihin. Kuorrutuksen kanssa muffinssit olivat aika raskaita, joten sen voi hyvin jättää poiskin. Tällä ohjeella muffinsseissa tulee melko tiiviitä, banaanin määrää vähentämällä rakennetta voi keventää. Tätä ohjetta on käytetty meillä useamman kerran, joten ei ole sieltä huonoimmasta päästä ollenkaan. Ohje on Suosituimmat kotileivonnaiset (Bergius) kirjan banaanikakusta sovellettu.
Suklaabanaanimuffinssit
120 g voita
2 dl sokeria
2 munaa
3 kypsää banaania
1 rkl sitruunamehua
1 tl vaniljasokeria
4 dl vehnäjauhoja
½ tl suolaa
3/4 tl soodaa
1-2 dl tummaa suklaata rouhittuna
Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi, lisää munat yksitellen vatkaten. Lisää murskatut banaanit ja sitruunamehu taikinaan. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet taikinaan ja sekoita.Annostele taikina muffinssivuokiin (12 kpl) ja paista 200 asteessa uunin tehosta riippuen noin 15-20 minuuttia, kunnes leivonnaisissa on kaunis väri. Kuorrutteen ohje on täällä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti