Joskus aikaisemmin herkuttelin viikonloppuisin myöhäisellä brunssilla tuoreita voisarvia, brietä, kuohujuomaa ja hedelmäsalaattia. Nykyään pikkuprinssi herättää jo kukonlaulun aikaan ja aamu alkaa kaurapuurolla. Hyvää ja terveellistä sekin ja ihana on herätä aurinkoiseen jokelteluun. Tulevia brunsseja haaveillessa, hedelmäsalaatin ja valkosuklaarahkan teossa ei paljon tarvitse aikaa käyttää ja lopputulos on yhtä hyvä kuin käytetyt raaka-aineet.
Maku-lehti vinkkaa tekemään salaatin ja rahkan seuraavalla tavalla, mutta soveltaminen on tässä kohden suositeltavaa. Tähän salaattiin sujahti kiiviä, appelsiineja, banaania, rypäleitä ja greippi. Rahkojen suurkuluttajana suosittelen valitsemaan Ehrmanin maitorahkan taikka erittäin ilahduttavan uutuuden, Valion vastaavan, jos kotimaista haluaa. Nämä molemmat ovat siis pehmeämmän makuisia ja suutuntumaltaan perinteistä rahkaa miellyttävämpiä. Näitä ominaisuuksia osaa arvostaa silloin, kun rahkaa syödään taas useampia purkkeja päivässä.
Hedelmäsalaatti
1 kpl tuoretta ananasta
2 kpl kiiviä
4 kpl viikunoita
2 dl kivettömiä viinirypäleitä
2 kpl limettiä
Rahka
250 g maitorahkaa
100 g valkosuklaata
50 g pähkinöitä (esim, pistaasi, pekaani)
hieman sitruunanmehua
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti