sunnuntai 27. maaliskuuta 2011

Rahkapiirakka


Pääsiäinen on tänä vuonna kovin myöhään, mutta mikäänhän ei estä virittäytymästä tunnelmaan jo ennakkoon.


Pidän kovasti rahkapiirakasta, tällä ohjeella lopputulos on kuohkea ja mehevä. Pinnalle laitettava kermaviilimäärä on hieman nafti kiillottamaan pintaa (vuuan halkaisija meillä 24 cm), joten sitä voi lisätä tai heitellä kastiketta sopivasti pinnalle. Soseutin kastikkeeksi persikkaa, punaherukoista ja sokerista saisi kivan punaisen kastikkeen. Hedelmäpaloja voi myös halutessaan upottaa suoraan rahkan sekaan. Ohje on Sikke Sumarin Makeaa mahan täydeltä nolokantisesta -kirjasta ja lopputulos hurjan makea, sokeria voi vähentääkin täytteestä.






Rahkapiirakka

125 g voita
1 dl sokeria
1 muna
3 rkl kiehuvaa vettä
2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Vaahdota voi ja sokeri, lisää joukkoon hyvin vatkaten kanamuna ja lopuksi kiehuva vesi. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet. Levitä piirasvuuan reunoilla ja pohjalle. Pohjaan laitettava kuuma vesi lähtee kohottamaan taikinaa heti, joten kannattaa olla ripeä täytteen kanssa, jotta saa leivonnaisen nopeasti uuniin.

Täyte:
4 munaa
2 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 sitruunan mehu
2 dl rahkaa
2 dl kermaviiliä

Vatkaa munat ja sokeria kuohkeaksi, lisää sitruunamehu ja rahka. Levitä täyte piirasvuokaan. Paista 180 asteessa kunnes pinta on hyytynyt, lisää pinnalle kermaviili ja paista vielä 10 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti