Lindströminpihvit ovat hyvä tapa jalostaa sitä ainaista jauhelihaa. Käytin tällä kertaa raakoja punajuuria. Ohjeen ainesosalistan pituutta ei kannata säikähtää, sillä jos käyttää etikkapunajuuria, ainesosa- ja työlista lyhenee.
Lindströminpihvit (ohje Hesarin)
500 g paistijauhelihaa
300 g uusia punajuuria (tai etikkapunajuuria)
1 rkl punaviinietikkaa
2 dl vettä
1 tl suolaa
2 tl hunajaa tai sokeria
1 dl korppujauhoja
1 rkl oreganoa tai meiramia
1/2 tl mustapippurirouhetta
1/2-1 tl suolaa
1 sipuli
2 munaa
Kuori ja raasta punajuuret. Pane raaste kattilaan ja lisää viinietikka, vesi, suola ja hunaja. Keitä 5-10 minuuttia, kunnes raaste vähän pehmenee. Jäähdytä. Lisää punajuuren joukkoon korppujauhot, mausteet ja suolaa. Anna korppujauhojen imeytyä noin 10 minuuttia. Hienonna sillä aikaa sipuli ja paista pehmeäksi öljyssä. Lisää kaikki loput ainekset punajuuri-korppujauhoseokseen. Sekoita tasaiseksi.
Muotoile massasta pihvejä vedellä kostutetuin käsin. Paista pannulla tai uunissa pellillä 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. Pihvien kanssa sopii esimerkiksi porkkanaperunamuusi.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti