keskiviikko 16. maaliskuuta 2011

Lihansyöjän parsakaalipähkinäsalaatti

Tämä ei varsinaisesti ole terveyssalaatti, mutta viis siitä, sillä hyvää tulee ja nämä ainekset sopivat toisiinsa. Majoneesin voi halutessaan korvata kermaviilillä tai vähentää kastikkeen määrää, muuten tulee aika raskasta.  

























Parsakaali-cashewsalaatti (ohje täältä)

1 kg parsakaalia
4 pientä salottisipulia (taikka punasipulia varovaisesti)
2 dl paahdettuja cashew-pähkinöitä
2 pkt (à 150 g) pekonia

Kastike
2,5 dl majoneesia
0,5 dl sokeria
2 rkl valkoviinietikkaa / sitruunamehua
1 tl mustapippuria myllystä

Irrota parsakaalin nuput ja höyrytä niitä. Kuori ja hienonna sipuli. Paahda pähkinöitä kuivassa, kuumassa pannussa muutama minuutti tai kunnes ne saavat kauniin värin. Liikuttele pähkinöitä pannussa, etteivät ne pala. Tee kastike yhdistämällä kaikki kastikkeen ainekset keskenään. Laita parsakaalinnuput ja sipulit kulhoon ja sekoita kastike joukkoon. Anna salaatin marinoitua noin 2 tuntia. Kuutioi ja paista pekoni rapeaksi ja valuta rasva. Lisää pekoni ja pähkinät salaattiin juuri ennen tarjoamista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti