keskiviikko 23. maaliskuuta 2011

Hääpäivän juhlistusta

Vietimme eilen hääpäiväämme ja mieheni ideoi seuraavan nopean ja herkullisen menun, jossa alkuruokana oli tomaatti-mozzarellasalaatti. Pääruokana oli ihania karitsan sisäfileitä, joiden marinadin mielelläni lunastaisin omiin nimiini. Mutta kunnia on annettava Stockmanin Herkulle. Fileistä ei siis sen enempää, mutta juureslisäke toimi hienosti.




















Tomaatti-mozzarellasalaatti

4 kypsää hyvää tomaattia
500 g mozzarellaa
tuoretta basilikaa
laadukasta kylmäpuristettua oliiviöljyä
suolaa
mustapippuria

Leikkaa tomaatit ja mozzarella viipaleiksi, asettele lautaselle. Aja oliiviöljy, basilika tehosekoittimella kastikkeeksi ja mausta suolalla tai pippurilla. Öljyn ja yrtin soseuttaminen ei ole välttämätöntä, ne voi tarjota myös sellaisinaan.















Juureslisäke

1 lanttu
3 porkkanaa
pala bataattia
½-1  punasipulia
kevätsipulin varsia
voita
hunajaa
suolaa

Kuori ja kuutioi lanttu, porkkana ja bataatti. Keitä lanttuja ja porkkanoita muutama minuutti ja lisää nopeimmin kypsyvä bataatti ja keitä vielä hetken niin, että juureksissa on vielä reilusti purutuntumaa. Leikkaa punasipuli renkaiksi ja kuullota sipulia ja valutettuja juureksia hetki voissa pannulla, mausta hunajalla ja suolalla. Minusta lanttu kaipaa reilusti hunajaa seurakseen. Pilko kevätsipuli ja lisää juuresten päälle.





2 kommenttia:

  1. Ihanaa että ehditti juhlistaa hääpäivää myös keskellä viikkoa! Hyvältä näytti menu, slurps:)

    VastaaPoista
  2. Mä olin katsonut kiinalaisen takeaway-listalta valmiiksi annoksen. Onneksi meistä toinen näki enemmän vaivaa =)

    VastaaPoista