maanantai 14. maaliskuuta 2011

Etanapannu sinihomejuustolla ja valkosipulilla

Viimeaikaiset kokkailuni eivät ole järisyttävän haastavia olleet, eikä trendistä ole tässäkään postauksessa poikkeusta. Etanat ovat kaikessa yksinkertaisuudessaan hyviä. Tai etanat itsessään eivät maistu millekään, mutta voi, valkosipuli ja sinihomejuusto maistuvat. Sinihomejuuston voi korvata vaikkapa parmesaanilla, mutta omien kokeilujeni perusteella tämä yhdistelmä maistuu meillä parhaiten. Etanoita myydään säilykehyllystä purkissa siellä kotikylilläkin. Kunhan tuo metrinen lumikinos pihalta sulaa, syömiemme lajitoverit tehnevät taas hyökkäyksen. Niitä vastaan käyn väkiviinaetikalla, henkinen valmentautuminen on siis aloitettu.




Katselin mallia voiseokselle Pastanjauhajilta, mutta tässäkään ei ainesosien suhteen ole niin justiinsa.

Sinihomejuusto-valkosipulietanat, 2 x 6 etanan pannulle

12 etanaa 
100 g voita
puoli punttia persiljaa, hienoksi hakattuna
70 g sinihomejuustoa
n. 3 kynttä valkosipulia, hienoksi silputtuna
ripaus suolaa myllystä

Pudottele etanat etanapannun koloihin, sekoita voi-juustoseos ja lisää pannun koloihin. Kuumenna uunissa 250 asteessa, kunnes juusto saa väriä. Nautitaan rapsakan vaalea leivän kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti