Tässä erästä lukijaani ajatellen hernekeiton muunnos, jossa lihana käytetään jauhelihaa. Minusta tämä on ehkä himpun perinteistäkin parempaa. Annos on suuri, sitä kannattaa pakastaa tai puolittaa suosiolla.
Amerikkalainen hernekeitto
500 g herneitä
3 l vettä
3 suurta porkkanaa karkeana raasteena
1-2 lihaliemikuutiota tai lihafondia
2 sipulia
500 g jauhelihaa
2 rkl sinappia
2 rkl tomaattipyrettä
1 tl meiramia
Huuhtele herneet, lisää vesi ja jätä likoamaan yön yli. Keitä herneitä liotusvedessään noin 2-3 tuntia. Kuullota sipuli, ruskista jauheliha ja lisää ne sekä karkeaksi raastettu porkkana keittoon. Lisää lihaliemikuutiot (kokeilin Knorrin Fond du Chef fondikuutioita, niissä on parempi maku kuin lihaliemikuutioissa). Keitä kunnes porkkanaraaste on pehmennyt ja lisää mausteet.Tarkista maku ja lisää tarvittaessa mausteita.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti