Teriyakikastikkeella ja sitruunalla marinoitu lohi on myöskin Pirkka-lehdestä joskus aikoinaan napattu ohje. Teriyaki on hieman makeahkoa japanilaistyyppistä soijakastiketta, jossa on runsaasti suolaa.Tämä on ehkä maailman nopein ja yksinkertaisin tapa tarjota lohta uudella tavalla ja jos soijakastikkeet ovat yhtään mieleen, niin voin tätä suositella lämpimästi.
Lisukkeena tässä on perunakääretorttua, joka on täytetty vuohenmaitojuustolla. Vuohenjuuston maku jakaa kovasti ihmisiä, joten sen voisi ihan hyvin tehdä omasta lempituorejuustostaan. Hiilihydraattitietoinen taas korvaa perunakäärön vaikkapa parsakaalin kanssa höyrytetyillä porkkanoilla ja sekoittaa kaveriksi vuohenmaitojuustosta ja kermaviilistä kylmän kastikkeen.
Teriyakilohi
n. 600 g lohta
1/2 dl teriyakikastiketta
1/4 dl sitruunanmehua
Leikkaa lohi annospaloiksi. Sekoita teriyakikastike ja sitruunanmehu keskenään. Kaada seos laakean vuoan pohjalle. Nosta kalapalat vuokaan nahkapuoli ylöspäin. Anna marinoitua jääkaapissa vähintään kaksi tuntia, mielellään yön yli. Käännä kaloja pari kertaa marinoitumisen aikana.
Nosta kalapalat uunivuokaan nahkapuoli alaspäin. Paista kaloja 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.
Perunakääretorttu
6 (isoa (600 g)) jauhoista perunaa
2 kananmunaa
3/4 tl suolaa
ripaus mustapippuria
Täyte
1 rs (150 g) vuohenmaitojuusto
1/2 rs (à 200 g) maustamatonta tuorejuustoa
1/2 dl hienonettua persiljaa
Kuori perunat ja raasta ne hienoksi. Sekoita perunaraaste, munat, suola ja pippuri. Kaada seos juoksevalla margariinilla voidellun leivinpaperin päälle. Levitä perunaseos ohueksi, noin 35 cm x 30 cm:n kokoiseksi levyksi. Paista 200-asteisen uunin alimmalla tasolla 20 - 25 minuuttia, kunnes pohja on saanut hieman väriä.
Sekoita juustot tasaiseksi seokseksi ja levitätäyte perunalevyn päälle. Ripottele pinnalle hienonnettua persiljaa. Kääri rullalle ja kiedo torttu folioon, jotta se pysyy lämpimänä. Leikkaa annospaloiksi juuri ennen tarjoilua. Perunakääretortun voi kuumentaa uudelleen mikrossa tai uunissa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti