Siskoni tuskaili muutamia viikkoja sitten täytekakkujen teon vaikeutta. Lupasin osoittaa hänen uskomuksensa vääräksi, joten täältä pesee suklaa-banaanikakku, joka ei ole liian makea, on helppo tehdä ja maistuu lapsillekin.
Pohjana tässä oli 6 munan sokerikakkupohja. Vuoan jauhottamiseen kannattaa käyttää kaakaojauhetta, jos aikoo tehdä kakun kerroksittain niin, että jättää reunat näkyviin. Oma ajatukseni oli tämä, mutta jauhottamiseen käyttämäni korppujauho muistutti melkoisesti hometta, joten levitin täytettä myös kakun reunoille.
Sokerikakkupohja
6 munaa
2,25 dl sokeria
1,5 dl perunajauhoja
0,75 dl vehnäjauhoja
5 rkl kaakaojauhetta
2,25 tl leivinjauhetta
Vaahdota munat ja sokeri kovaksi valkoisiksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi muna-sokerivaahtoon, sekoita varovaisesti. Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun kakkuvuokaan (halkaisija n. 25cm). Paista 175 asteessa uunin alimmalla tasolla noin 30-35 minuuttia.
Kakun voi kostuttaa esim. vaniljasokerilla maustetulla maidolla. 6 munan kakkuun minun mielestäni hyvä määrä kostutukseen on n. 1½ dl jos kakun tarjoaa seuraavana päivänä. Välittömästi tarjottavaa kakkua voi kostuttaa enemmän.
Täyte ja kuorrutus | |||||
2 prk (500 g) | maitorahkaa | ||||
4 dl | kuohukermaa | ||||
2 dl | sokeria | ||||
4 tl | vanilliinisokeria | ||||
4 | kypsää banaania siivutettuna | ||||
100 g | taloussuklaata rouhittuna |
Yhdistä maitorahkaan kaikki ainekset, banaani viipaleina ja kerma vaahdotettuna. Levitä täyte kerrosten väliin ja halutessasi myös kakun reunoille.
Kakun pinnalle on koristeeksi rouhittu suklaata.
tänään kokeilen tällä ohjeelle äitienpäiväksi :)
VastaaPoistaNo onnistuiko? Jännää =)
Poista