Fredrikan tortut
100 g voita tai margariinia
1 dl sokeria
1 kananmuna
50 g hienoksi hakattua mantelia
1 dl korppujauhoja
1½ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl kardemummaa
1 dl kuohukermaa
Koristeeksi:
vadelmahilloa
tomusokeria
tilkka vettä tai sitruunan mehua
1. Sekoita keskenään vehnäjauhot, leivinjauhe ja kardemumma.
2. Vatkaa keskenään voi ja sokeri. Lisää joukkoon muna ja jatka vatkaamista. Lisää mantelirouhe, korppujauhot ja jauhoseos vuorotellen kerman kanssa ja sekoita. Taikinasta tulee melko tanakka.
3. Voitele sylinterin muotoiset, molemmista päistä auki olevat runebergintorttuvuoat ja aseta ne leivinpellille, jossa on leivinpaperi. (Voit tehdä tortut myös esimerkiksi voidellulla muffinipellillä). Täytä vuoat niin, että ne jäävät neljänneksen vajaiksi. Paista torttuja 225-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.
4. Anna torttujen jäähtyä ritilällä. Leikkaa mahdollinen ylipursunut osa pois. Kostuta tortut halutessasi punssilla tai punssin ja sokeriveden sekoituksella (noin 2-3 rkl / torttu).
5. Sekoita tomusokerista ja pienestä tilkasta vettä tai sitruunanmehua melko jäykkä kuorrutus. Aseta nokare vadelmahilloa tortun päälle ja valuta hillon ympärille kuorrutusta.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti