tiistai 22. helmikuuta 2011

Punajuuri-halloumisalaatti

Jos värikästä salaattia tekee mieli, on punajuuri-halloumisalaatti siihen nälkään sopivaa. Kyprokselta lähtöisin oleva halloumi on todella suolaista, joten liotan sitä yleensä puolisen tuntia tai tunnin kylmässä vedessä. Ohje on helmikuun K-RuokaPirkka -lehdestä ja toimii hyvin.















Punajuuri-halloumisalaatti

n. 800 g punajuuria
2 - 3 (600 g) appelsiinia
1 rkl oliivi- tai rypsiöljyä
1/2 tl rosmariinia
ripaus mustapippuria
1 pkt (250 g) halloumia
1 ruukku rucolaa
salaattia
paahdettuja pähkinöitä, esim cashew

1. Pese punajuuret ja keitä ne kypsiksi suolalla maustetussa vedessä, 40 - 60 minuuttia koosta riippuen.
2. Jäähdytä punajuuret nopeasti kylmällä vedellä ja kuori ne. Lohko punajuuret ja pane ne kulhoon. Purista 1/2 appelsiinista mehu (1/2 dl) ja kaada se punajuurien päälle. Lisää öljy, rosmariini ja pippuri.
3. Kuori loput appelsiinit kalvottomiksi ja leikkaa ne viipaleiksi.
4. Viipaloi halloumi ja paista kuumalla pannulla kauniin väriseksi noin 1/2 minuuttia per puoli. Asettele salaatinlehdet ja appelsiinit laakealle vadille, lisää punajuuret ja halloumiviipaleet. Revi päälle rucolan lehtiä ja kuivalla pannulla paahdettuja pähkinöitä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti