keskiviikko 9. helmikuuta 2011

Pakkaspäivän tomaatti-papukeitto

Olen  laajentanut kokeilujani pikkuhiljaa myös kasvisruokien puoleen, palkokasveissa on meidän keittiössä vielä paljon opittavaa ja ennakkoluuloissa riittää kumottavaa. Tomaatti-papukeitto lämmittää pakkaspäivän ulkoilijaa ja on myös nopea valmistaa. Ohje on peräisin täältä. Lisäsin keittoon ruokaisuuden takaamiseksi kourallisen liotettua soijarouhetta, joka on muuten monikäyttöisyydessään erityisen mielenkiintoinen tuttavuus. Olen valmistanut keittoa myös ilman sipulia ja inkivääriä maustekaapin tilapäisen vajauden takia ja maistuvaa tulee niinkin.














Tomaatti-papukeitto
2 tlk tomaattimurskaa
2 tlk valkoisia papuja tomaattikastikkeessa
(liotettua soijarouhetta)
1 sipuli
2 tl currya
2 tl paprikajauhetta
2 tl jauhettua inkivääriä
1 tl rakuunaa
chiliä
1 rkl oliivi- tai rypsiöljyä
2 dl kermaa

Silppua sipuli. Lämmitä öljy kattilassa. Kuullota sipuleita ja mausteita rakuunaa likuunottamatta miedolla lämmöllä viitisen minuuttia. Lisää tomaattimurska ja kuumenna kiehuvaksi. Soseuta tasaiseksi sauvasekoittimella. Sekoita keittoon pavut ja anna kiehahtaa. Lisää vielä lopuksi kerma ja rakuuna ja kuumenna. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti