Muistin yhtäkkisesti mustikkakukon olemassaolon ja kaupan pakastealtaasta löytyi kotimaisia mustikoita jo syötyjen tilalle. Tein mustikkakukon pieniin annosmaljoihin, jolloin jokaiselle ruokailijalle voi nostaa omansa. Näin valmistaen on paistoaika puolisen tuntia. Laiskuus iski loppumetreillä ja taikinan kaavilointi kanneksi jäi tekemättä, onneksi sekään ei makua haittaa. Vaniljajäätelön kanssa lämmin mustikkakukko oli hyvää, savolaisten lahja meille muulle Suomelle. Ohje jälleen täältä.
Mustikkakukko
250 g voita tai margariinia
1 dl sokeria
4 dl ruisjauhoja
1 dl ohrajauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 l (n. 500 g) mustikoita
(1 rkl perunajauhoja)
3/4 - 1 dl sokeria
1. Sekoita pehmeä rasva ja sokeri keskenään. Lisää ruisjauhot ja ohrajauhot, joiden joukkoon on sekoitettu leivinjauhe. Sekoita tasaiseksi taikinaksi. Painele noin 2/3 taikinasta korkeareunaisen uunivuoan pohjalle ja reunoille.
2. Lisää tuoreet tai jäiset mustikat. (Lisää jäisiin mustikoihin 1 rkl perunajauhoja.) Ripottele mustikoiden pinnalle sokeri. Peitä mustikat lopulla taikinalla.
3. Paista 200 asteessa noin tunti.
Nam! Mullakin on mustikkakukon tekeminen suunnitelmissa ihan tuota pikaa. Panttaan viimeisiä mustikoita pakastimen perukoilla sitä varten.
VastaaPoistaMeilläkin tyhjennettiin pakastinta tähän herkkuun! Tosin jätin perunajauhot pois ja käytin tav.sokerin sijaan mustikoiden sekaan hillosokeria. Hyvin toimi, namskis!
VastaaPoistaHyvä idea, pitääpä pitää mielessä!
VastaaPoista