keskiviikko 2. helmikuuta 2011

Pakasteen tyhjennystä ja mustikkamuffinssit

Viimeistään nyt kannattaa ryhtyä käyttämään marjoja pakkasesta vaikkapa mustikkamuffinssien muotoon.  Taikinaa voisi jalostaa vaikkapa reiluilla valkosuklaapaloilla, jos oikein herkuttelijaksi heittäytyisi. Kauraleseet eivät ole välttämättömiä, mutta niiden avulla voi uskotella itselleen näiden olevan terveellisempiä.


Mustikkamuffinssit (12 kpl)
3 munaa
2 dl sokeria
1,5 dl juoksevaa rasvaa (tai n. 150g voita tai margariinia)
4 dl vehnäjauhoja
½ dl kauraleseitä
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
1 dl maitoa

n.1-2 dl mustikoita

Vaahdota munat ja sokeri kovaksi vaahdoksi. Lisää keskenään sekoitut kuivat aineet vuorotellen maidon ja rasvan kanssa ja sekoita varovaisesti. Nostele viimeiseksi pakastemustikat taikinaan. Sekoita varovaisesti, jotta mustikat eivät rikkoontuisi ja värjäisi taikinaa. Paista uunin keskitasolla 200 asteessa 15-20 minuuttia.


Kannattaa käyttää muffinipeltiä, kahta muffinssivuokaa päällekkäin tai esim. Pirkka amerikan muffinivuokia, jotka ovat jäykempiä. Muuten taikina painaa vuokaa kypsyessään sivusuuntaan eivätkä ylöspäin. Tosin makuunhan tällä ei ole vaikutusta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti