Lapsen syntymä on aiheuttanut sen, että tavatessamme tuttavaperheitä valitsen tarjottavia, jotka voi tehdä ennakkoon ja jotka eivät suurempia esillepanoja kaipaa. Munakasrullaa voi hyvin tarjota iltapalana tai suolaisen piirakan sijasta ja täytteiden kanssa on vain mielikuvitus rajana. Neljälle aikuiselle rulla oli ehkä vähän nafti.
Pohja (Mäkinen, Kiikka jne : Ruoanvalmistajan kirja) :
6 munaa
6 dl maitoa
1 dl vehnäjauhoja
½ tl suolaa
Sekoita aineet ja anna taikina tarvittaessa turvota, jotta jauhopaakut hajoavat. Kaada uunipellille leivinpaperin päälle ja paista 200 asteessa 20-30 minuttia. Kumoa kypsä munakaslevy leivinpaperin päälle kuten kääretorttupohja.
Täyte:
300 g palvikinkkua
1 pieni tai puolikas punasipuli
1-2 valkosipulinkynttä
1 prk kermaviiliä
100 g ruohosipuli- tai muuta tuorejuustoa
suolaa, pippuria, yrttejä
Valmiit kinkkusuikaleet ovat pääsääntöisesti kauheita, joten kannattaa valita hyvä pala palvikinkkua ja paloitella se itse. Silppua sipuli, murskaa valkosipulinkynnet ja sekoita kaikki ainekset keskenään.
Levitä täyte hieman jäähtyneen munakaslevyn päälle ja kierrä rullalle. Ripottele vielä rullan päälle juustoraastetta ja kuorruta rulla uunissa grillivastuksen alla juuri ennen tarjoilua. Tarjoa vihreän salaatin kanssa.
Sain palautetta täytteen liiasta sipulisuudesta, joten sipulin määrää on nyt tarkistettu alaspäin. Ruoissa, joihin käytetään sipulia raakana kannattaa olla hieman varovainen, sillä sipuleiden maku saattaa erityisesti punasipulissa vaihdella makeahkosta karvaaseen.
VastaaPoista