perjantai 28. helmikuuta 2014

Kauravohvelit

Meikäläisen keittiössä kokkaillaan aika paljon samoja juttuja viikosta toiseen. Toisaalta miksi sitä keksimään pyörää uudelleen... Kauravohvelit ovat vakiinnuttaneet paikkansa erityisesti viikonloppujemme aamupalapöydässä, yksinkertaisuutensa, terveellisyytensä ja herkullisuutensa takia. Eikä niin hyvää kaurapuuroakaan jaksa ihan joka aamu. Turkkilainen jogurtti ja vaahterasiirappi ovat kauravohveleiden itseoikeutetut kumppanit, jotka muuten sopivat upeasti yhteen.

Käytin ihan todella paljon energiaa belgialaisen vohveliraudan metsästämiseen, se ei ollut ihan helppoa, mutta kannatti. Belgialainen vohvelirauta antaa vohveleihin perinteistä rautaa enemmän paistopintaa ja sitä kautta rapeutta. Tosin onnistuivat nämä perinteiselläkin vohveliraudalla ihan ok.






Kauravohvelit (n. 6-8 kpl)


ohje Kauhaa ja rakkautta

4,5 dl kaurahiutaleita
2 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
2,5-3 dl maitoa
2 munaa
1 tl vaniljasokeria
2 rkl vaahterasiirappia tai juoksevaa hunajaa
2 rkl öljyä tai voisulaa


Lisää kaikki ainekset korkeaan kannuun ja aja tasaiseksi sauvasekoittimella. Paista vohveliraudalla ohjeen mukaan. Taikina turpoaa reilusti ihan vohvelien paistumista odotellessa, joten voit hieman ohentaa sitä maidolla sitä mukaa, kun tarve vaatii.

Tarjoa turkkilaisen jogurtin, vaahterasiirapin, tuoreiden hedelmien tai marjojen kanssa.

4 kommenttia:

  1. Meillä on kyllä niin surkea vohvelirauta, että pitänee lähteä metsästyskierrokselle. Nuo näyttävät juurikin niin täydellisen rapeilta kuin kunnon vohveleiden kuuluukin. Iski kauhea iltanälkä!:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suositelen kyllä hankkimaan tuon belgialaisen masiinan!

      Poista
  2. Minkä merkkinen tuo vohvelirauta on ja mistä niitä voi ostaa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heippa.

      Tuo on Cloer, varaudu pitkään toimitusaikaan. Varmasti jostain muualta saa nykyään myös, tästä on jo muutamia vuosia aikaa kun jahtasin rautaa.

      Poista