torstai 24. toukokuuta 2012

Tuotekehityksessä suklaasydäminen hyytelökakku

Olen testaillut lähinnä erilaisia raparperisia hyytelökakkuja kevään aikana. Tuotekehitysversioita on vähän hölmöä laittaa tänne, mutta onpahan jo tehdyt oivallukset jossakin tallessa. Tässä eräs versio, jossa kokeilin hyytelökakun sisään suklaasydäntä. Sisuksen muodostava suklaakakku on siis hyydytetty ja käsittelyn helpottamiseksi pakastettu pienemmässä vuuassa ja marjamousse on sitten hyydytetty ympärille astetta suurempaan vuokaan. Marjamoussen tein mansikasta ja se oli mielestäni turhan vaisu yhdistelmä. Suklaamoussen kanssa sopisi paremmin esimerkiksi vadelma.

Toinen testattava asia tässä kakussa oli pohja. Olen kovasti vannonut sokerikakkupohjan nimeen näissä hyytelökakuissa, mutta tunnustettava on, että himppusen suolainen digestive-kekseistä tehty murupohja on parempi. Ja ruskistettu voi toi ihan kivan aromin, mutta ei ole välttämätön työvaihe.

Jätän siis täydellisen ohjeen kirjaamisen marjamoussen osalta tuonnemmaksi, mutta idea pitää pitää mielessä. Ja suklaamoussea ei tarvitse testata, sen ohje on jo ihan loistava.





Pohja:

200 g digestive-keksejä
1 rkl sokeria
50 g ruskistettua voita

Ruskista voi kattilassa ja jäähdytä. Murskaa keksit muruiksi ja sekoita kaikki ainekset keskenään. Painele pohja tasaiseksi vuoan pohjalle ja siirrä kylmään odottamaan käyttöä.


Suklaamousse 

4 dl kermaa
2 keltuaista
1½ dl tomusokeria
200g suklaat
2 liivatetta
1 rkl sitruunamehua

Laita liivatelehdet kylmään veteen pehmenemään. Sulata suklaa. Vaahdota kerma. Vaahdota keltuaiset ja tomusokeri. Lisää keltuais-sokerivaahtoon jäähtynyt suklaa ja kiehuvaan vesitilkkaan sulatetut liivatelehdet. Lisää lopuksi kermavaahto. Sekoita tasaiseksi. Kaada seos irtopohjavuokaan. Laita jääkaappiin hyytymään 1-2 tunniksi.

2 kommenttia:

  1. Yritin monta kertaa kommentoida tätä puhelimen kautta, mutta ei se prlainen toimi! Eli siis voihan nenä! Etsin monta päivää salonkikelpoista rapaparperileivonnaista, olisi pitänyt heti soittaa sulle. Kävin kyllä tsekkaamassa sun ja Maija blogit, ei tuollaisia kokeiluja saa pitää salassa! Yksi raparperi-juustokakku on jo toimitettu koemaisteluun tilaajalle, mutta oisko sulla joku hyväksi havaittu raparperi-moussekakku, ihan noin niinkuin jatkoa ajatellen?

    Ihanan näköinen muuten tämä kuvan kakku!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Löytyy, mäpä laitan sulle viestin hyvästä ohjeesta!

      Poista