tiistai 11. lokakuuta 2011

Manteli-pikkuleivät

Nämä söpöläiset sopivat hyvin juhlapöytään, sillä ne ovat nopeita tehdä ja jos jaksaa pursottaa suklaan niin myös näyttäviä! Maku on tyypillinen vaaleille pikkuleiville eli hyvin mieto ja rakenne pehmoisa. Ohje on Bella Baien






Manteli-pikkuleivät

150 g margariinia
1 1/4 dl sokeria
1 kananmuna
1 pss á 100g mantelijauhetta
1/2 tl leivinjauhetta
3 dl vehnäjauhoja
1 tl vaniljasokeria
Vatkaa rasva ja sokeri vaahdoksi. Lisää muna tehokkaasti vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Kelmuta valmis taikina ja nosta jääkaappiin vetäytymään vähintään muutamaksi tunniksi tai yön yli. Ota takinasta lusikalla palasia ja pyörittele pienehköiksi palloiksi. Paista 175 asteessa n. 10 minuuttia. Sulata tummaa suklaata ja pursota keksien päälle

1 kommentti:

  1. Suomen maatalousmuseo Sarassa on meneillään kaltaisillesi herkkumaakareille suunnattu kilpailu! Museolle etsitään nimikkoleivonnaista, jotain mikä maistuisi makeasti maaseudulle. Lähde ihmeessä mukaan kisaan! Lisätietoja: www.sarka.fi --> Ajankohtaista

    VastaaPoista