tiistai 27. syyskuuta 2011

Porkkanakakku

Porkkanakakku(kin) kuuluu leivonnaissuosikkeihini ja olennaisesti syksyyn, vaikka leivon sitä myös ympäri vuoden. Tällä ohjeella saa kuohkean ja mehevän porkkanakakun, jonka suolaisen makea sulatejuustokuorrute kruunaa. Pohja on taas Suosituimmat kotileivonnaiset -kirjasta.





























Porkkanakakku

puolikas uunipelti

Taikina:
3 munaa
3 dl sokeria
150 g voita tai margariinia (tai 1½ dl öljyä)
4-5 dl (4-5 porkkanaa) porkkanaraastetta
3 dl vehnäjauhoja
3 tl leivinjauhetta
1½ tl vaniljasokeria
1 tl kanelia

Kuorrute:
100 g sulatejuustoa
50 g pehmeää voita tai margariinia
1 ½ dl tomusokeria

Taikina: Vatkaa munat ja sokeria kuohkeaksi, lisää sekaan sulatettu ja jäähtynyt rasva sekä porkkanaraaste ja keskenään yhdistetyt kuivat aineet. Sekoita varovaisesti, jotta kuohkeus säilyisi. Levitä taikina puolikkaan uunipellin n. 20 x 28 cm kokoiseen vuokaan (taikka pyöreään kakkuvuokaan halkaisija n. 30 cm) ja paista 200 asteessa 20-25 minuuttia, kunnes pohja on kypsä.

Kuorrute: Sekoita kaikki aineet sähkövatkaimella ja levitä jäähtyneen pohjan päälle. Koristele halutessasi pähkinärouheella.

2 kommenttia: