torstai 21. huhtikuuta 2011

Lusikkaleivät ja muita pääsiäisjuttuja

Lusikkaleivät valmistuivat pääsiäisen kahvipöytään mummin tapaan kädenkäänteessä. Suosikkejani!







Lusikkaleivät (ohje Maku-lehti)

40 kpl

200 g voita
1 1/2 dl sokeria
4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 tl vanilliinisokeria

Väliin
1 1/2 dl vadelmamarmeladia
Pinnalle
tomusokeria

Mittaa rasva kattilaan ja anna kiehua hyvin miedolla lämmöllä viitisen minuuttia, välillä sekoittaen. Kun vaahto alkaa laskea kaada rasva kulhoon, lisää sokeri ja anna seoksen jäähtyä sekoittamatta.  Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Sekoita tasaiseksi. Painele taikinaa teelusikan pesään ja vedä taikina lusikasta suoraan leivinpaperille uunipellille kupera puoli ylöspäin. Paista pikkuleipiä 175 asteessa noin 12 minuuttia, kunnes ne ovat vaaleanruskeita. Vedä leivinpaperi varovasti pelliltä työpöydälle ja anna pikkuleipien jäähtyä.

Levitä hilloa sileälle pinnalle ja paina kaksi pikkuleipää yhteen. Tupsuttele päälle tomusokeria.

Hauskaa pääsiäisen aikaa! 


















2 kommenttia:

  1. "Kädenkäänteessä" ei ole juuri se sana, mikä lusikkaleivistä ensimmäiseksi mieleen tulee... Mutta ovat kyllä ehdottomasti näpräämisen arvoisia, namskis! Nyt alkoi ihan kauhiasti tehdä mieli:)

    VastaaPoista
  2. Nimenomaan. Mutta mummilta ne tosiaan valmistuvat hämmästyttävällä nopeudella. Vielä, kun olisi ollut lemon curdia väliin...

    VastaaPoista