keskiviikko 2. helmikuuta 2011

Blinit

Blinit ovat talvisen viikonlopun erikoisherkkuja, joita valmistamme kerran vuodessa. Minulla ei ole blini- eikä edes lettupannua, joten paistoksista tulee tavallisella paistinpannulla vähän epämääräisen kokoisia, mutta makuahan se ei haittaa. Tämä blinitaikina on tehty Myllyn parhaan ohjeella:

Blinit
4  dl Bulgarianjogurttia tai kermaviiliä
20 g hiivaa
2 dl Myllyn Paras Tattarijauhoja
1 tl sokeria
1 d kuumaa maitoa
1 tl suolaa
1 rkl  voisulaa
1 keltuainen
1 valkuainen

Lämmitä jogurtti tai kermaviili kädenlämpöiseksi, liuota siihen hiiva ja sekoita joukkoon tattarijauhot ja sokeri. Anna taikinan kohota parisen tuntia huoneenlämmössä tai pidempäänkin viileämmässä (jääkaapissa).

Sekoita ennen paistamista taikinaan kuuma maito, suola, voisula, keltuainen ja vaahdoksi vatkattu valkuainen viimeisenä. Paista taikinasta blini- tai ohukaispannulla voissa miedolla lämmöllä paksuhkoja blinejä.

 Meillä tarjottiin blinien kanssa smetanaa, sipulisilppua, kylmäsavulohta ja mätiä.

2 kommenttia: